Završene radionice

Kroz radionice „Škole u prirodi“ na Seoskom domaćinstvu „Čardaklije“ prošlo je 29 Osnovnih škola sa područja Unsko-sanskog kantona: Katolički školski centar „Ivan Pavao II“ iz Bihaća, OŠ „Harmani1“, OŠ „Pećigrad“-PŠ „Donja Lučka“, OŠ „Kamenica-Vikići“, OŠ „Ostrožac“, OŠ „Kamenica“, OŠ „Cazin 1“, OŠ „Kulen Vakuf-Orašac“, OŠ „Cazin1“-PŠ „Polje“, OŠ „Pećigrad“, Prva OŠ Bosanska Krupa, OŠ „Stijena“, OŠ „Sead Ćehić“ Velika Kladuša, OŠ „Todorovo“-PŠ „Vejinac“, OŠ „Gornja Koprivna“-Ponjevići, OŠ „Brekovica“, OŠ „Gornja Koprivna“-PŠ „Ljubijankići“, OŠ „Harmani2“, OŠ „Brekovica“-PŠ „Srbljani“, OŠ „Otoka“, OŠ „Šturlić“, OŠ „Gornje Prekounje-Ripač“, Druga OŠ Bosanska Krupa, OŠ „Podzvizd“, OŠ „Todorovska Slapnica“, OŠ „Cazin2“, OŠ „Ćoralići“, OŠ „Šturlić“-PŠ „Šturlićka Platnica“, OŠ „Todorovo“. Neke škole su nam dolazile i više puta sa djecom različitog uzrasta. Kroz radionice „Škole u prirodi“ prošlo je 2 500 učenika od 1. do 9. razreda.

Učenici su imali priliku da obiđu domaćinstvo, upoznaju se sa cjelokupnom idejom agroturizma, probaju tradicionalna jela pripremljana s puno ljubavi po tradicionalnim recepturama. Imali su priliku da se fotografišu na konju, a oni hrabriji i da jašu. Vinetu i Suzana, postali su omiljeni prijatelji učenicima koji su dolazili na Čardaklije. Trčeći u vrećama, povlačeći konopac, bacajući kamen s ramena, ili brzo hodajući sa kašikom i jajetom, učenici su imali priliku da učestvuju na našoj Seoskoj olimpijadi. Zatim smo svi skupa uz Branka Kockicu i njegov edukativni film „Život vene oko mene“ učili o ekologiji, takmičili se u kvizu, proslavljali pobjede i pustili po neku suzu kada izgubimo. Oni najuspješniji u svim takmičarskim disciplinama, dobili su diplomu za postignuti uspjeh.

Školska godina je završena, a s njom i naša „Škola u prirodi“. Zahvaljujemo se svim učesnicima naših radionica u nadi da će se sa prvim školskim zvonom nastaviti i naše druženje!

slika

Podijelite ovaj post na svom facebook profilu >>

Facebook